نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلمداری, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, خدیجهfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-13T19:07:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-09-04T19:07:32Z
dc.date.available1402-06-13T19:07:32Zfa_IR
dc.date.available2023-09-04T19:07:32Z
dc.date.issued2023-09-01en_US
dc.date.issued1402-06-10fa_IR
dc.identifier.citationعلمداری, حجت اله, موسوی, خدیجه. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 32(3), 13-22.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2574-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1033259
dc.description.abstractدر این تحقیق، تاثیر مصرف آرد میوه بلوط اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی مطالعه شد. چهار نوع جیره حاوی: 1) 17 درصد آرد گندم اکسترود شده، 2) 5 درصد آرد گندم اکسترود نشده و 12 درصد آرد گندم اکسترود شده، 3) 5 درصد آرد بلوط اکسترود نشده و 12 درصد آرد گندم اکسترود شده و 5 درصد آرد بلوط اکسترود شده و 4) 12 درصد آرد گندم اکسترود شده، در قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. پرورش در مخازن گرد 250 لیتری، با تراکم 15 قطعه ماهی با میانگین وزنی 4/5 گرم و با 3 تکرار آغاز شد. بعد از 4 هفته، تفاوت معنی‌‌داری در وزن و طول کل ماهی‌‌ها مشاهده نشد، اما پس از 8 هفته بالاترین وزن و طول کل در صورت تغذیه از جیره 4 مشاهده گردید. اکسترود کردن آرد بلوط اثر مثبت معنی‌‌دار بر وزن و طول کل داشت اما اکسترود کردن آرد گندم چنین اثری نداشت. جیره‌‌ اثر معنی‌‌داری بر ضریب چاقی، نرخ رشد ویژه، میزان بلع غذا، ضریب تبدیل غذایی، نرخ بازدهی پروتئین، نرخ بازدهی چربی، ذخیره پروتئین، میزان رطوبت لاشه و نرخ زنده‌‌مانی نداشت. اکسترود کردن آرد گندم و آرد بلوط اثر مثبت معنی‌‌دار بر ذخیره چربی داشت و این اثر در صورت مصرف آرد بلوط بیشتر بود. میزان پروتئین و خاکستر لاشه در اثر تغذیه از آرد بلوط اکسترود نشده به‌‌ طور معنی‌‌دار کاهش یافت. تغذیه از آرد گندم یا آرد بلوط اکسترود نشده سبب کاهش معنی‌‌دار درصد چربی لاشه گردید و این کاهش با مصرف آرد بلوط اکسترود نشده، شدیدتر بود. در مجموع، می‌‌توان پس از کندن پوسته میوه بلوط، از آرد آن به جای آرد گندم در سطح 5 درصد جیره اکسترود شده کپور معمولی استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent993
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectعملکرد رشدfa_IR
dc.subjectترکیب لاشهfa_IR
dc.subjectاکستروژنfa_IR
dc.subjectمیوه بلوط ایرانیfa_IR
dc.subjectکپور معمولیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue3
dc.citation.spage13
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد