نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقریشی, مسلمfa_IR
dc.contributor.authorنکونام, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorبرزگر, طاهرfa_IR
dc.contributor.authorنیکبخت, جعفرfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-07T05:54:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-29T05:54:55Z
dc.date.available1402-06-07T05:54:53Zfa_IR
dc.date.available2023-08-29T05:54:55Z
dc.date.issued2023-07-23en_US
dc.date.issued1402-05-01fa_IR
dc.date.submitted2022-04-30en_US
dc.date.submitted1401-02-10fa_IR
dc.identifier.citationقریشی, مسلم, نکونام, فاطمه, برزگر, طاهر, نیکبخت, جعفر. (1402). ارزیابی پاسخ‌های رشدی، عملکردی و فیزیولوژیکی خیار شاخدار آفریقایی (Cucumis metuliferus L.) به تنش کم آبیاری. علوم باغبانی, 37(2), 423-436. doi: 10.22067/jhs.2022.76473.1169fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.76473.1169
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42609.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1026411
dc.description.abstractتنش خشکی به­عنوان یک تنش غیرزیستی مهم رشد و عملکرد گیاهان را کاهش می­دهد. به منظور بررسی اثر تنش کم آبیاری بر رشد، عملکرد و شاخص­های فیزیولوژیکی خیار شاخدار آفریقایی، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه زنجان در سال 1398 انجام شد. سطوح آبیاری شامل سه سطح 100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه بود. نتایج نشان داد که تنش کم­آبیاری، رشد و عملکرد میوه را بطور معنی­داری کاهش داد. کمترین طول بوته، تعداد میوه (9/10) و عملکرد بوته (6/1 کیلوگرم) در تیمار کم آبیاری 60 درصد حاصل شد. وزن میوه تحت تاثیر تنش کم­آبیاری افزایش یافت و بیشترین وزن متوسط میوه (05/164 گرم) در تیمار کم آبیاری 80 درصد حاصل شد. کیفیت میوه به­طور معنی­داری تحت تاثیر تیمار آبیاری قرار گرفت. سفتی بافت میوه و مقدار ویتامین ث تحت تنش کم­آبیاری کاهش یافت و مواد جامد محلول کل، مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه افزایش یافت به­طوری که بیشترین مقدار مواد جامد محلول (43/4 درصد بریکس)، فنل (6/7 میلی­گرم بر گرم وزن تر) و ظرفیت آنتی­اکسیدانی (78/48 درصد) و حداقل مقدار ویتامین ث (02/10 میلی­گرم بر 100 میلی­لیتر) و سفتی بافت میوه (73/2 کیلوگرم بر سانتی­متر مربع) در تیمار کم آبیاری 60 درصد مشاهده شد. با افزایش تنش کم­آبیاری، محتوای نسبی­آب برگ و محتوای کلروفیل، غلظت عناصر فسفر و پتاسیم برگ کاهش یافت. درصد نشت­یونی، محتوای کاروتنوئید و تجمع پرولین در پاسخ به افزایش تنش کم­آبیاری به طور معنی­داری افزایش یافت. در تیمار کم آبیاری 80 درصد، اگرچه عملکرد میوه 9/13 درصد کاهش یافت ولی در مصرف آب 20 درصد صرفه­جویی شد و با افزایش مواد جامد محلول و ظرفیت آنتی­اکسیدانی، کیفیت میوه و اندازه میوه بهبود یافت.fa_IR
dc.format.extent923
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.76473.1169
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectظرفیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectنشت یونیfa_IR
dc.subjectوزن میوهfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleارزیابی پاسخ‌های رشدی، عملکردی و فیزیولوژیکی خیار شاخدار آفریقایی (Cucumis metuliferus L.) به تنش کم آبیاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان- زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue2
dc.citation.spage423
dc.citation.epage436
nlai.contributor.orcid0000-0001-6578-0288
nlai.contributor.orcid0000-0002-1921-4127


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد