نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحمزه ئی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorخیشوند, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-07T05:46:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-29T05:46:10Z
dc.date.available1402-06-07T05:46:09Zfa_IR
dc.date.available2023-08-29T05:46:10Z
dc.date.issued2023-07-23en_US
dc.date.issued1402-05-01fa_IR
dc.date.submitted2022-03-18en_US
dc.date.submitted1400-12-27fa_IR
dc.identifier.citationحمزه ئی, جواد, خیشوند, مسعود. (1402). بررسی صفات زراعی، تولید محصول و شاخص‌های اقتصادی در کشت مخلوط اسفناج با نخود. علوم باغبانی, 37(2), 363-376. doi: 10.22067/jhs.2022.75899.1153fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75899.1153
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_43239.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1026407
dc.description.abstractبه‌‌منظور بررسی صفات زراعی، عملکرد و شاخص‌های اقتصادی در کشت مخلوط اسفناج با نخود، آزمایشی به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در سال زراعی 96-1395 در شهرستان تویسرکان اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل کشت مخلوط افزایشی 20 درصد نخود با اسفناج، کشت مخلوط جایگزینی 60 درصد اسفناج + 40 درصد نخود و کشت‌‌های خالص اسفناج و نخود بودند. ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته و عملکرد دانه اسفناج به طور معنی‌داری تحت تأثیر کشت مخلوط قرار گرفتند. بیشترین ارتفاع بوته و کمترین تعداد شاخه در بوته اسفناج از کشت مخلوط جایگزینی به‌دست آمد. کشت مخلوط افزایشی و کشت خالص اسفناج نیز بدون تفاوت معنی‌دار کمترین ارتفاع بوته و بیشترین تعداد شاخه در بوته را داشتند. بیشترین عملکرد دانه اسفناج مربوط به کشت مخلوط افزایشی بود. تیمارهای کشت مخلوط افزایشی و کشت خالص از لحاظ عملکرد دانه و بیولوژیک اسفناج تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند. در گیاه نخود نیز ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته، تعداد غلاف در بوته و عملکرد دانه تحت تأثیر کشت مخلوط قرار گرفتند. بیشترین ارتفاع بوته و کمترین تعداد شاخه و تعداد غلاف در بوته نخود از کشت مخلوط افزایشی به‌دست آمد. بیشترین عملکرد دانه نخود نیز مربوط به کشت خالص نخود بود. اسفناج و نخود به ترتیب گیاهان غالب و مغلوب بودند. ارزیابی شاخص‌های اقتصادی نیز سودمندی کشت مخلوط اسفناج با نخود را نشان دادند. به طوری که بالاترین نسبت برابری زمین، نسبت برابری ماده خشک، شاخص بهره‌وری سیستم و شاخص سودمندی مالی از کشت مخلوط افزایشی حاصل شد. در مجموع نتایج بیانگر این است که نخود گیاه مناسبی جهت کشت مخلوط با اسفناج است. به طوری که کشت مخلوط افزایشی 20 درصد نخود با اسفناج، عملکرد اسفناج و  کارایی استفاده از زمین را بهبود بخشیده و می‌تواند بیشترین سود اقتصادی را عاید کشاورز کند.fa_IR
dc.format.extent918
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.75899.1153
dc.subjectچند‌ کشتیfa_IR
dc.subjectحبوباتfa_IR
dc.subjectسبزیجاتfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectکارایی استفاده از زمینfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleبررسی صفات زراعی، تولید محصول و شاخص‌های اقتصادی در کشت مخلوط اسفناج با نخودfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue2
dc.citation.spage363
dc.citation.epage376
nlai.contributor.orcid0000-0001-7435-0490


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد