نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبااراده, طیبهfa_IR
dc.contributor.authorآرویی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorناصری, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorممرآبادی, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-01T06:47:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-23T06:47:02Z
dc.date.available1402-06-01T06:47:00Zfa_IR
dc.date.available2023-08-23T06:47:02Z
dc.date.issued2023-05-22en_US
dc.date.issued1402-03-01fa_IR
dc.date.submitted2022-01-23en_US
dc.date.submitted1400-11-03fa_IR
dc.identifier.citationبااراده, طیبه, آرویی, حسین, ناصری, محبوبه, ممرآبادی, مجتبی. (1402). تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتیL. Ziziphora tenuior. علوم باغبانی, 37(1), 193-203. doi: 10.22067/jhs.2022.74607.1124fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74607.1124
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42606.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1022119
dc.description.abstractمیوه­ها و سبزی­ها به دلیل داشتن رطوبت بالا و فعالیت بیولوژیکی بعد از برداشت (تنفس، تعرق و فعالیت­های بیوشیمی) فسادپذیرند. پوشش­دهی میوه­ها با ترکیبات ضدمیکروبی و در عین حال خوراکی و ایمن برای مصرف­کنندگان راهکار موثری برای جلوگیری از فساد میوه­ها و افزایش ماندگاری آن است. تولید این قبیل پوشش­های خوراکی با بهره­گیری از فناوری نانو سـبب افزایش کارایی مواد تشکیل دهنده پوشش می­شود. در همین راستا این پژوهش با هدف تهیه و تولید پوشش خوراکی نانوکپسول حاوی اسانس کاکوتی انجام شد. اجزای سازنده فرمولاسیون نانوکپسول، ژل آلوئه ورا، آب، توئین و اسانس کاکوتی بود. جهت شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاه گازی کروماتوگرافی GC و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمیGC-MS استفاده شد. میانگین اندازه ذره­ای و پتانسیل زتا، تصویر میکروسکوپ الکترونی نانوکپسول و میزان پایداری ذرات و درصد کارایی نانوکپسول محاسبه شد. در اسانس گیاه کاکوتی (Ziziphra tenuiorL.) 21 ترکیب شناسایی شد. ترکیبات اصلی و مهم اسانس کاکوتی شامل پولگون (23/65 درصد)، منتوفوران (72/12 درصد) و 1و8- سینئول (01/6 درصد) بودند. اندازه نانوکپسول حاوی اسانس، 46/84 نانومتر و پتانسیل زتا 02/16- میلی­ولت بود. براساس نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی، اندازه ذرات کمتر از 200 نانومتر بود. سطح خارجی نانوکپسول­ها کاملاً صاف و یکنواخت بود. درصد انکپسولاسیون اسانس 25/83 درصد محاسبه شد. مطالعات پایداری اندازه ذرات و پتانسیل زتا در مدت 3 ماه نشان داد که نانوکپسول حاوی اسانس از پایداری خوبی برخوردار بوده است. به طور کلی نتیجه تحقیق حاضر نشان داد نانوکپسول ژل آلوئه ورا حامل مناسبی برای اسانس کاکوتی است و می‌توان به عنوان پوشش خوراکی برای ماندگاری میوه­ها از آن استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent819
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74607.1124
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاندازه ذره‌ایfa_IR
dc.subjectپوشش خوراکیfa_IR
dc.subjectمیکروسکوپ الکترونیfa_IR
dc.subjectنانو ذراتfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleتهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتیL. Ziziphora tenuiorfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue1
dc.citation.spage193
dc.citation.epage203
nlai.contributor.orcid0000000254938200
nlai.contributor.orcid0000-0002-1458-2246


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد