نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسن آبادی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorداوری نژاد, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorبداقی, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorحکم آبادی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-01T06:18:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-23T06:18:25Z
dc.date.available1402-06-01T06:18:20Zfa_IR
dc.date.available2023-08-23T06:18:25Z
dc.date.issued2023-05-22en_US
dc.date.issued1402-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-11en_US
dc.date.submitted1395-07-20fa_IR
dc.identifier.citationحسن آبادی, محمود, عزیزی, مجید, داوری نژاد, غلامحسین, بداقی, حجت اله, حکم آبادی, حسین. (1402). تاثیر کاربرد غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی انگور رقم ’شاهرودی‘. علوم باغبانی, 37(1), 1-12. doi: 10.22067/jhs.2021.59037.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.59037.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39877.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1022106
dc.description.abstractدر این مطالعه، تاثیر غلظت‌های مختلف اسیدسالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی انگور رقم 'شاهرودی‘ طی سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش بر روی بوته­های 13 ساله در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. بوته­ها و خوشه‌ها دو هفته پس از تشکیل میوه با محلول اسیدسالیسیلیک با غلظت­های صفر، 1، 2 و 3 میلی­مولار به صورت یکنواخت محلول­پاشی شدند. ارزیابی صفات کمی و کیفی پس از برداشت میوه‌ها صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که کاربرد اسید سالیسیلیک بر کلیه صفات اندازه­گیری شده در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بود. اثر بلوک به جزء در مورد صفت فنل کل و فلاونوئید در سایر صفات اندازه­گیری شده معنی­دار نبود. مقایسه میانگین داده­ها نشان داد که در مورد صفات کلرفیلa، b، کل و کارتنوئیدها تیمار 2 میلی­مولار اسید سالیسیلیک بهترین تیمار بود. در مورد صفات pH، نسبت قند به اسید و TSS تیمار شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. بیشترین میزان عملکرد به میزان 3/31 کیلوگرم به ازای هر بوته در تیمار 2 میلی­مولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار در تیمار شاهد به میزان 21 کیلوگرم به ازای هر بوته مشاهده شد. در مورد مقدار ترکیبات فنلی بیشترین میزان در تیمار 2 میلی­مولار بر لیتر اسید سالیسیلیک (20/137 میلی‌گرم گالیک اسید در 100 گرم نمونه تازه) و کمترین مقدار در تیمار شاهد مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول در تیمار شاهد (34/18 درصد بریکس) و کمترین آن در تیمار 2 میلی­مولار در لیتر اسید سالیسیلیک (95/16درصد بریکس) مشاهده شد. بر این اساس کاربرد غلظت 2 میلی­مولار اسید سالیسیلیک بهترین غلظت بوده و شاهد کمترین تاثیر را در بهبود صفات ثبت شده داشت. بنابراین کاربرد اسید سالیسیلیک دو هفته پس از تشکیل میوه با غلظت 2 میلی­مولار می‌تواند بعنوان تیمار مناسبی جهت افزایش خصوصیات کمی و کیفی انگور رقم 'شاهرودی‘ بکار برده شود.fa_IR
dc.format.extent1223
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.59037.0
dc.subjectترکیبات فنلیfa_IR
dc.subjectعملکرد میوهfa_IR
dc.subjectمحلول پاشیfa_IR
dc.subjectمواد جامد محلولfa_IR
dc.subjectمیوه‌های ریزfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleتاثیر کاربرد غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی انگور رقم ’شاهرودی‘fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی شاهرودfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی شاهرودfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12
nlai.contributor.orcid0000-0001-9931-1623


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد