نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسمیعی ابیانه, حسینfa_IR
dc.contributor.authorنظریان, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorامانی, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorحجتی رزجی, امیر سجادfa_IR
dc.contributor.authorرمضانی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, محمد رضاfa_IR
dc.date.accessioned1402-05-28T21:21:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-19T21:21:56Z
dc.date.available1402-05-28T21:21:55Zfa_IR
dc.date.available2023-08-19T21:21:56Z
dc.date.issued2023-01-01en_US
dc.date.issued1401-10-11fa_IR
dc.identifier.citationسمیعی ابیانه, حسین, نظریان, شهرام, امانی, جعفر, حجتی رزجی, امیر سجاد, رمضانی, محمدرضا, رحمانی, محمد رضا. (1401). تشخیص نوروتوکسین کلستریدیوم بوتولینوم تیپ B به روش ساندویچ الایزا. زیست‌فناوری مدرس, 13(2), 133-146.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-60352-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1021296
dc.description.abstractزمینه و هدف: سموم بوتولینوم (BoNTs) جزء کشنده‌ترین ترکیباتی هستند که تاکنون شناخته‌شده‌ و عامل بیماری بوتولیسم می‌باشند. در حال حاضر، تشخیصBoNT در غذا به استفاده از سنجش زیستی روی موش آزمایشگاهی است که یک روش بسیار حساس (محدوده تشخیص pg mL-1 7 تا 20)  اما زمان‌بر می‌باشد. این روش سریع، اختصاصی و می تواند حساسیتی معادل آزمایش روی موش آزمایشگاهی دارد. هدف از این تحقیق استفاده از روش  ساندویچ الایزا جهت شناساییBoNT/B بود. مواد و روش‌ها: پروتئین نوترکیب 370 اسید آمینه‌ای از انتهای کربوکسیل بخش اتصال‌دهنده سم BoNT/B با وزن مولکولی 45 کیلودالتون به عنوان آنتی‌ژن بیان و  به روش کروماتوگرافی تمایلی Ni-NTA خالص‌سازی شد. آنتی‌بادی IgG از سرم موشی و خرگوشی با روش کروماتوگرافی تمایلی رزین پروتئین G جداسازی و به روش SDS-PAGE و آزمون الایزا ، تائیدشد. حساسیت و اختصاصیت روش طراحی‌شده جهت تشخیص آنتی‌ژن نوترکیب BoNT/B-HcC  و توکسوئید بوتولینوم تایپ B ارزیابی شد. نتایج: غلظت آنتیبادی  موشی و خرگوشی تخلیص شده به ترتیب 3 و 5/4 میلی‌گرم از هر میلی‌لیتر سرم بود. حداقل غلظت پروتئین قابل شناسایی به روش الایزا غیر مستقیم با آنتی بادی تخلیص شده موشی و خرگوشی 475 و 118 پیکوگرم تعیین شد. با بهینه سازی روش ساندیچ الایزا حداقل30 نانوگرم از آنتی‌ژن نوترکیبBoNT/B-HcC  و 146 پیکوگرم ازBoNT/B با اختصاصیت بالا شناسایی شد. نتیجه‌گیری: روش ساندویچ الایزای طراحی شده می تواند برای شناسایی دقیق و حساس سم کلستردیوم بوتولینوم تیپ B مورد استفاده قرار گیرد. لازم است در آینده کارآیی این روش برای تشخیص سم بوتولینوم در نمونههای محیطی و غذایی ارزیابی گردد.  fa_IR
dc.format.extent336
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectساندویچ الایزاfa_IR
dc.subjectنوروتوکسین بوتولینوم تایپ Bfa_IR
dc.subjectکلستردیوم بوتولینومfa_IR
dc.subjectآنتی بادیfa_IR
dc.titleتشخیص نوروتوکسین کلستریدیوم بوتولینوم تیپ B به روش ساندویچ الایزاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی پزشکی و نانوتکنولوژی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه امام حسین(ع)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد ، مرکز تحقیقات بیولوژی‌مولکولی، پژوهشکده سیستم بیولوژی مسمومیت‌ها، دانشگاه علوم‌ پزشکی بقیه‌ا... (عج) ، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه امام حسین(ع)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری تخصصی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه امام حسین(ع)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه جامع امام حسین، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue2
dc.citation.spage133
dc.citation.epage146
nlai.contributor.orcid0000-0002-7743-9594


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد