بررسی آزمایشگاهی خواص حرارتی و مکانیکی تخته چوب فراوری شده با پوست سخت بازیافتی میوه گردو و پسته
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید شرف الدینشهرجردی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از بحرانهای امروز قطع درختان برای تولید مصنوعات چوبی است که اثر مخربی بر محیط زیست و آب و هوای زمین داشته و تلاش برای یافتن محصول جایگزین ضروری و مهم به نظر میرسد. کاهش منابع چوبی طبیعی، در کنار افزایش میزان نیاز به مصنوعات چوبی، تلاش برای تولید کامپوزیتهای بازیافتی جایگزین چوب درختان را ضروریتر نموده است. با توجه به اینکه ساختار پوست سخت میوه گردو و پسته در حالت عادی فقط قابلیت خرد و پودر شدن دارند، لذا میتوان از آنها در تهیه نئوپان استفاده نمود. در این تحقیق آزمایشگاهی با استفاده از دورریز چوب سخت میوه گردو و پسته نمونههای کامپوزیتی مرکب از خانواده نئوپان ساخته شد و به بررسی خواص فیزیکی آنها پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داد که کامپوزیتهای ساخته شده نسبت به نئوپان معمولی چگالی بیشتری داشته و با وجود هدایت حرارتی کمی بالاتر، مقاومت بهتری در برابر آتشگیری دارند و زمان آتشگیری برای نمونه پوست سخت میوه گردو و همچنین گردو/پسته به ترتیب 69% و 84% نسبت به نئوپان معمولی بیشتر بوده است. کامپوزیتهای ساخته شده بخاطر ساختار تکهای سطح برش ناصافتری داشته و در برابر خمش رفتار جسم ترد و شکننده را از خود نشان دادند. رفتار الکتریکی کامپوزیتهای ساخته شده تفاوت قابل توجهی با نئوپان معمولی نداشته است.
کلید واژگان
چوب گردوچوب پسته
کامپوزیت چوبی
چوب بازیافتی
کامپوزیت بازیافتی
روشهای طراحی سازگار با محیط زیست
فرایندهای نوین ساخت
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2022-10-231401-08-01
ناشر
دانشگاه صنعتی امیر کبیرسازمان پدید آورنده
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایراندانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
شاپا
2008-60322476-3446




