• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 24, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 24, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط بین مصرف غلات تصفیه شده و غلات کامل با خطر بروز عوامل تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک در افراد بزرگسال: مطالعه قند و لیپید تهران

    (ندگان)پدیدآور
    نواب, مطهرهحسین پور نیازی, سمیهمیرمیران, پروینمیرزای رزاز, جلال الدینعزیزی, فریدون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    928.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین مصرف غلات تصفیه شده و غلات کامل با خطر بروز عوامل تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش ­ها: در این مطالعه آینده ­نگر، مصرف غلات کامل و غلات تصفیه شده در 1452 فرد شرکت­ کننده در مطالعه قند و لیپید تهران، با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک روا و پایا اندازه ­گیری شد. اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک بر اساس معیارهای کارگروه درمانی بزرگسالان تعریف شد. برای بررسی ارتباط دریافت انواع غلات با اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک؛ از مدل رگرسیونی کاکس استفاده گردید. یافته ­ها: میانه دریافت غلات کامل 121/7 گرم در روز و میانگین غلات تصفیه شده 202/2 گرم در روز بود. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌کننده ارتباط مستقیم و معنی­ داری بین دریافت غلات تصفیه شده با بروز افزایش تری­ گلیسرید سرم (نسبت خطر 1/03، فاصله اطمینان: (2/18-1/31))، چاقی شکمی (نسبت خطر 1/33، فاصله اطمینان: (1/75-1/02))، پر فشاری خون (نسبت خطر 1/33، فاصله اطمینان: (1/75-1/01)) و کاهش لیپوپروتئین پرچگال  (HDL)(نسبت خطر؛ 1/52؛ فاصله اطمینان: (1/84-1/25))، مشاهده شد. دریافت غلات کامل هیچ ارتباطی با اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک نداشت. نتیجه‌گیری: کاهش مصرف غلات تصفیه شده می ­تواند از بروز عوامل تشکیل­ دهنده سندرم متابولیک پیشگیری نماید.  
    کلید واژگان
    غلات کامل
    غلات تصفیه شده
    اجزای تشکیل‌دهنده سندرم متابولیک
    تغذيه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2022-09-01
    1401-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3040-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1002289

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب